Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.09

A terrortámogató Biden-kormány

A mai napon a Zsidó Értékek Koalíciója (CJV) elítélte a Biden-kormány döntését, miszerint megújítja  a Palesztin Hatóság és az ENSZ Segély- és Munkaügyi Ügynöksége (UNRWA) támogatását.

cjv-vs-unwra2png.png

Egyik sem hajtotta végre a humanitárius csoportok által követelt reformokat és a  Taylor Force Act-t , amelyet 2018- ban foglaltak törvénybe. 
A Taylor-törvény megtiltja bizonyos, a Palesztin Hatóság (PA) javát szolgáló (FY2018-FY2023) gazdasági segítségnyújtást Ciszjordánia és Gáza számára, kivéve, ha a Külügyminisztérium ___igazolja, hogy a PA, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet és bármely jogutód vagy kapcsolt szervezet:

unw-doc.png

 

 

 

 

 

 

___lépéseket tesznek az Egyesült Államok és Izrael állampolgárai ellen elkövetett erőszakos cselekmények megszüntetése érdekében, és elítélik például azt a 2016. márciusi támadást, amelyben a hadsereg volt tisztjét, Taylor Force-t ölték meg;
___visszavon minden olyan törvényt, rendeletet vagy dokumentumot, amely engedélyezi vagy végrehajtja a bebörtönzött személyek kártalanítási rendszerét, és amely a büntetést vagy a bebörtönzési időszakot használja a kártérítés megállapításához;
___megszüntették az Egyesült Államok és Izrael állampolgárai ellen elkövetett terrorcselekményekért folyósított kifizetéseket;
___nyilvánosan elítélik az ilyen erőszakos cselekményeket és ki is vizsgálják azokat.

Mindezidáig ennek a törvénynek az ún. palesztin hatóságok 0%-ban tettek eleget és láthatóan törekvéseik közt nem szerepel annak ütemezése, sőt épp ellenkezőleg: 

az úgynevezett Palesztin Hatóság fenntartja magának a jogot a hírhedt „Pay to Slay” programra, amely nagylelkű jutalmat nyújt   azoknak az ún. palesztinoknak - vagy családjaiknak -, akik ártatlan izraeli és amerikai állampolgárokat gyilkolnak meg. 
Az UNRWA pedig kénytelen volt elismerni az év elején, hogy „oktatási anyagai”, beleértve a matematika tankönyveket is,  öngyilkos merényletekre  és más  terrorcselekményekre ösztönöznek. Emellett gyakran használják az iskolai tárolóhelyiségeket rakétakilövő állomásként, amelyekből izraeli civileket céloznak meg izraeli területen.

Steven Pruzansky rabbi, a CJV izraeli regionális alelnöke ma így nyilatkozott:

cjv-vs-unwra.png

"Eszméletlen, ahogy ___a Biden-kormány feladja elődje sikeres békepolitikai menetrendjét! 
A Biden-kormány úgy döntött, hogy olyan szervezeteket támogat, amelyek ___továbbra is ösztönzik és jutalmazzák a terrorcselekményeket, és így ___nem mutatnak egy csepp hajlandóságot sem a szükséges reformhoz. Három izraelt  gyilkoltak  meg 2020-ban. Szerencsére ez a legalacsonyabb szám az 1940-es évek óta. De ha ez most emelkedik, akkor a jelenlegi adminisztráció közvetlenül érintett." 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.